Arborele Anului în România ediția 2011, este ulmul din Căpeni

În data de 31 octombrie s-a încheiat perioada de votare în cadrul concursului Arborele Anului în România - ediția a II-a. În urma voturilor exprimate ulmul de câmp din Căpeni a câștigat concursul cu 13.096 voturi valide, urmat de stejarul din Tăietura cu 12.724 voturi valide iar pe locul III s-a situat platanul din Timișoara cu 2.270 voturi.


În data de 31 octombrie s-a încheiat perioada de votare în cadrul concursului Arborele Anului în România - ediția a II-a.
În urma voturilor exprimate ulmul de câmp din Căpeni a câștigat concursul cu 13.096 voturi valide, urmat de stejarul din Tăietura cu 12.724 voturi valide iar pe locul III s-a situat platanul din Timișoara cu 2.270 voturi.

Uriașul ulm de câmp (Ulmus campestris), în vârstă de 300 de ani, trăiește lângă podul de pe pârâul Baraolt, la nord de satul Căpeni, pe un teren pe care exista odinioară o moară de apă. Arborele, cu o mărime impresionantă, are o înălțime de peste 35 de metri și o circumferință de 7,3 m, așadar pentru cuprinderea lui ar fi nevoie de cinci adulți.

Competiția Arborele Anului își propune să atragă atenția asupra importanței arborilor în mod specific și asupra necesității protejării mediului, în mod general.

Câștigătorul competiției naționale, ulmul din Căpeni, va fi înscris de către Fundația pentru Parteneriat în competiția Arborele European al Anului.

Competiția Arborele Anului este derulată de către Fundația pentru Parteneriat.
Programul este promovat de Europa FM.
Partener media: Think Outside the Box
Finanțatorii programului: Nadace Partnerstvi, Ministerul Mediului din Cehia, Fondul de mediu din Cehia, Apemin Tusnad SA